Formatia Avantis din Iasi reuneste tineri profesionisti din domeniul artistic si muzical, caracterizati prin pasiune si daruire: Cristi - clape, voce; Cristina - voce; Iulian - trompeta; Ionut - chitara bas, Paul - clape. Activitatea formatiei noastre se bazeaza in primul rand pe furnizarea suportului muzical pentru diverse evenimentenuntacumatriebanchetrevelion, etc. Conceptul Avantis Iasi are drept scop crearea unui produs muzical si artistic personalizat, unic pentru fiecare client in parte. Abordam diverse genuri: muzica usoara romaneasca si internationala, muzica populara - folclor, muzica de petrecere, romante, cafe-concert, jazz. Cantece vechi si noi, dintre cele mai frumoase si mai indragite, slagarele tuturor timpurilor.

Cristi

Descoperindu-mi pasiunea pentru cantec am urmat cursurile Scolii de muzica din Roman - sectia vioara, iar mai tarziu marea dragoste - pianul - imi indreapta pasii catre Scoala Populara de Arte din Iasi. Am inceput activitatea in acest domeniu inca din 1992, pe parcursul anilor avand ocazia sa colaborez cu mai multe formatii si solisti renumiti din Moldova. Ascensiunea pe plan profesional si experienta mi-au dat posibilitatea sa imi indeplinesc un vis. Asa a aparut formatia Avantis din Iasi.

Lider si liant al acestei formatii, am cautat oameni in care raportul dintre calitatile artistice si cele umane sa fie unul echilibrat. Cariera pedagogica m-a ajutat sa pastrez in cadrul trupei un climat propice desfasurarii activitatii, ce presupune un program riguros de repetitii, studiu individual, munca de echipa, coordonare.

Cristina

Prima mea alegere a fost muzica, domeniu in care activez de peste doua decenii, urmand cursurile Liceului de Arte "Octav Bancila" Iasi, sectiile pian si canto, apoi cursurile Universitatii de Arte "George Enescu" Iasi, Facultatea de Compozitie, Muzicologie, Pedagogie Muzicala si Teatru. Am experimentat toate genurile muzicale reprezentative, de la rigoarea pe care o presupune scoala de canto clasic, domeniu in care si activez, pana la libertatea emotionala pe care o ofera cu generozitate jazz-ul.

Muzica populara am descoperit-o intr-un stadiu de maturitate profesionala si emotionala. Noi valente ale pieselor abordate, noi trairi si sentimente sunt dezvaluite cu fiecare interpretare a acestor lucrari folclorice. Cum altfel as fi putut intelege macar o parte din esenta acestui popor?

Iulian

Dragostea fata de cantecul popular  o mostenesc de la strabunicul meu si de la tatal meu care mi-au transmis dibacia de a canta la trompeta. Astfel, am urmat Liceul de Arte din Suceava, unde am avut ca mentor pe Cristi Ruscior. Am absolvit Acadamia de Arte din Chisinau unde mi-am insusit si „slefuit” arta interpretativa de la mari maestri in domenul muzicii populare. Trompeta este unicul instrument prin care imi impart emotiile si sentimentele traite prin cantec. Din anul 2005 activez in Orchestra „Moldova” din Roman si sunt profesor la Scoala de Arte din acelasi oras.

Ionut

In incercarea perpetua de a dezvolta noi sonoritati am adaugat formatiei noastre inca un membru: Ionut. Chitara bas, instrumentul la care canta, are dublu rol intr-un ansamblu de instrumentisti, el asigurand simultan sectia ritmica si fundamentarea armonica. Acesta este precum fundatia unei constructii, invizibila dar cu rol determinant in existenta unei cladiri. Multa inspiratie!